» Nagrade na konkursu dečje kritike „Dositejevo pero”

Nagrade na konkursu dečje kritike „Dositejevo pero”

Najveći dečji žiri na svetu, sastavljen od 264 osnovca iz Beograda, ocenio je najbolje knjige za decu, čiji će autori dobiti nagradu „Dositejevo pero”. Prijatelji dece Voždovca, u saradnji s bibliotekom „Dositej Obradović”, ustanovili su ovu nagradu pre dvanaest godina, s namerom da oživotvore 12. član Konvencije Organizacije ujedinjenih nacija o pravima deteta.

Ove godine prvu nagradu u kategoriji knjiga za mlađi školski uzrast dobili su Blagoje Rogač za zbirku pesama „Prepredeni mačak Prele” i Vladislava Vojvodić za knjigu „Princ od papira”. Druga nagrada pripala je Leli Marković za knjigu „Bajka za laku noć”, dok je Dušanka Bojičić osvojila treću nagradu za delo „Lepo je biti dobar”.

U kategoriji knjiga za stariji školski uzrast prva nagrada pripala je Jasminki Petrović za knjigu „35 kalorija bez šećera”, drugu nagradu poneo je Jovo Knežević za delo „Ekskurzija”, a treću Dejan Aleksić za knjigu „Muzika traži uši”. Nagrade će biti uručene 7. oktobra u svečanoj sali CKS „Šumice”.

05.10.2009. u 10:30

izvor: beograd.rs
berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš