» Održan Prvi beogradski ekonomski forum

Održan Prvi beogradski ekonomski forum

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i član Gradskog veća Željko Ožegović pozdravili su danas učesnike Prvog beogradskog ekonomskog foruma, održanog u „Sava centru”. Forum na temu „Susret privrednih komora i gradova CEFTA regiona” organizovala je Privredna komora Beograda.

– Beograd je otvoren grad i trenutno možda najveće i najinteresantnije tržište jugoistočne Evrope i želi da se razvija sa regionom u kom se nalazi. Zemlje zapadnog Balkana koje teže Evropskoj uniji danas su u prilici da uz pomoć sopstvenih resursa, koristeći tržište od 30 miliona stanovnika, unaprede svoje privrede, povećaju razmenu, privuku strane investicije i možda zajednički nastupaju na drugim tržištima – rekao je Aleksandar Antić otvarajući forum.
Antić je istakao da grad Beograd veruje da CEFTA projekat predstavlja veliku šansu za privlačenje stranog kapitala i da lokalne samouprave mogu dati ključan doprinos kvalitetnijoj saradnji.

Željko Ožegović je istakao da su ovakvi skupovi dobra šansa za unapređenje ekonomskih odnosa u regionu, za jačanje privrednih potencijala i stvaranje dobrog investicionog ambijenta. Saradnja u okviru CEFTA sporazuma donosi standardizaciju i pravila poslovanja koja važe u Evropskoj uniji i Svetskoj trgovinskoj organizaciji. – Uprkos krizi, Beograd realizuje brojne projekte uređenja i infrastrukturnog opremanja grada, kako bi privukao strane investicije, ali i izdvaja značajna sredstva za podsticaj rada malih i srednjih preduzeća, proširenje proizvodnje i samozapošljavanje. Grad vodi i vrlo odgovornu socijalnu politiku, kojom su obuhvaćene mnoge kategorije stanovništva – rekao je Željko Ožegović.

Učesnici Prvog beogradskog ekonomskog foruma razgovarali su o prednostima jedinstvenog zajedničkog tržišta za investiranje u CEFTA region, primeni pravila javnih nabavki u regionu i oblicima privredne saradnje i nastupu na trećim tržištima.

23.05.2011. u 21:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš