» Grad Beograd i Ministarstvo ekonomije pomažu IMR

Grad Beograd i Ministarstvo ekonomije pomažu IMR

Član Gradskog veća Miroslav Čučković i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić obišli su danas fabriku Industrije motora Rakovica i sa menadžmentom preduzeća razgovarali o programu mera za pomoć tom preduzeću. Čučković je rekao da je ovom prilikom bilo reči i o novom izvoznom poslu Industrije motora Rakovica na tržište Etiopije.

– Grad se pridružio inicijativi podrške metalskom kompleksu tako što će u naredna 24 meseca hale koje se nalaze u Rakovici, koje su devastirane i u kojima nema nijednog radnika, osloboditi gradskih nameta ukoliko se pojavi investitor koji želi da zaposli nove radnike – istakao je Čučković.

Ministar Ćirić je kazao da će to ministarstvo u toku juna obezbediti namenski kredit od 100 miliona dinara, koji će pomoći da se novi posao IMR-a sa Etiopijom realizuje na vreme.

Generalni direktor Industrije motora Rakovica Zoran Radosavljević rekao je da je novim poslom ugovoreno da se u narednih pet godina na godišnjem nivou proizvede 3.000 traktora. On je dodao da će kredit Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u iznosu od 100 miliona dinara unaprediti funkcionisanje fabrike, poboljšati konkurentnost i fabriku učiniti primamljivijom za buduću privatizaciju.

Industrija motora Rakovica je sa kompanijom „Metals and Engineering Corporation” potpisala ugovor kojim je predviđen izvoz od 15.000 traktora na tržište Etiopije, u vrednosti od 160 miliona evra.

30.05.2011. u 17:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš