» Nastavak projekta „Zeleni prsten”

Nastavak projekta „Zeleni prsten”

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2011. godinu – „Zeleni prsten”, objavljen je danas u sredstvima javnog informisanja i na sajtu grada Beograda. Sredstva se dodeljuju da bi se unapredila proizvodnja voća i povrća uvođenjem savremenog sortimenta i intenzivne i tehnološki napredne proizvodnje koja utiče na visinu i kvalitet prinosa. Podsticajna sredstva treba da doprinesu i izgradnji održivog i efikasnog sektora proizvodnje voća i povrća, koji je konkurentan na tržištu, kvalitetom zadovoljava potrebe potrošača i doprinosi rastu dohotka.

– Sredstva su namenjena za nabavku i postavljanje opreme za zaštitu zasada voćaka i povrtarsku proizvodnju u zaštićenom prostoru (plastenici i sistem za navodnjavanje). Ovo je nastavak projekta započetog prošle godine, kada su bespovratna podsticajna sredstva grada Beograda iskoristila 22 proizvođača za podizanje zasada jagoda, malina, borovnica, trešanja, krušaka i kajsija i podizanje plastenika za povrće. Dok je prošle godine sredstva koristilo i devet neprofitnih organizacija, ove godine pravo učešća na konkursu imaju samo nosioci poljoprivrednog gazdinstva – rekla je direktorka Uprave za poljoprivredu Biljana Čukić.

Podsticajna sredstva može da dobije nosilac poljoprivrednog gazdinstva koji ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji Beograda, aktivan je i ima prebivalište na teritoriji Beograda, a poljoprivredno zemljište na kom se postavlja oprema za zaštitu i navodnjavanje zasada voćaka i plastenici sa sistemom za navodnjavanje mora da se nalazi u katastarskim opštinama na teritoriji Beograda, da bude poljoprivredno zemljište u vlasništvu podnosioca prijave ili u zakupu najmanje do kraja 2030. godine za zasade jabučastog i koštičavog voća, odnosno najmanje do kraja 2018. godine za zasade jagodičastog voća i povrća, mora da ima odgovarajući dovod vode i ne sme da bude opterećeno hipotekom. Korisnik ne može ni da po nekom drugom osnovu koristi podsticajna sredstva za istu namenu.

Sredstva se isplaćuju nakon nabavke i postavljanja opreme i plastenika, a obrasci prijave mogu da se preuzmu sa sajta grada Beograda ili u prostorijama Uprave za poljoprivredu Sekretarijata za privredu, Kraljice Marije 1/XVII (kancelarija 1713), svakog radnog dana od 9 do 16 sati. Dodatne informacije mogu da se dobiju na broj telefona 7157-395 i 011/7157-402.

Rok za podnošenje prijava je 11. jul, do 16 sati.

10.06.2011. u 17:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš