» Navodnjavanje na Beogradskom hipodromu

Navodnjavanje na Beogradskom hipodromu

Beogradski hipodrom će pokretanjem sopstvenog sistema za navodnjavanje trkačkih staza iz dva bunara, za šta je sredstva obezdedio grad Beograd, uštedeti na godišnjem nivou i do dva miliona dinara. – Nabavkom pumpi i adekvatnih rezervoara, tehnička voda iz dva bunara sa dubine od 30 metara biće na usluzi hipodromu, a voda iz gradskog vodovoda adekvatnije iskorišćena – istakao je direktor tog javnog preduzeća Boris Ivković.

On je, za Beoinfo, podsetio da su bunari iskopani na teritoriji tog kompleksa kako bi se obezbedilo nesmetano i jeftino održavanje staza i drugih pratećih terena na najstarijem beogradskom sportskom objektu.

– Na hipodromu se svakodnevno zaliva pet hektara trkačkih staza, kao i još toliko pratećih površina, što predstavlja ogromnu količinu pitke vode. Novi sistem pumpi i cisterni omogućiće da se ta vode preda na korišćenje Beograđanima, a nama da uštedimo velika materijalna sredstva, koja ćemo moći da uložimo u infrastrukturu i razvoj konjičkog sporta – naveo je Ivković.

On je podsetio da će, takođe sredstvima grada, ubrzo biti postavljena zaštitna ograda celom dužinom hipodroma, koji se, podsetio je Ivković, prostire na 23 hektara.

– To će biti veoma bitan posao u pogledu bezbednosti ako se imaju u vidu veliki infrastrukturni projekti koji se izgradnjom novog mosta preko Ade Ciganlije izvode u neposrednoj blizini trkačke staze – ukazao je direktor hipodroma „Beograd”.

Kada je reč o redovnim aktivnostima, Ivković je dodao da je na „Carevoj ćupriji” u toku redovna trkačka sezona, uz podsećanje da je prošlog vikenda održan „Mediteranski kup” na kome su učestvovali jahači i kasači iz 15 mediteranskih zemalja, kao i iz Rusije, Ukrajine i naše zemlje, koje su se naknadno pridružile asocijaciji. Takođe, on je podsetio da se na hipodromu svakodnevno održava hipoterapija za decu ometenu u razvoju, autističnu ili sa cerebralnom paralizom, za koju je dokazano da im prisustvo konja pomaže u oporavku.

Sredstvima grada Beograda obezbeđena su i sredstva za nabavku kancelarijskog mobilijara i jednog terenskog vozila za potrebe tehničke službe tog javnog preduzeća.

19.06.2011. u 15:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš