» „Grad otvorenog srca” prvi put u jedanaest opština

„Grad otvorenog srca” prvi put u jedanaest opština

Manifestacija „Grad otvorenog srca” održaće se 1. januara 2012. godine, a prvi put učešće je najavilo čak jedanaest gradskih opština. Čitav događaj ima humanitaran karakter jer su sredstva koja će biti prikupljena namenjena najugroženijim žiteljima.

Pod sloganom „Tačno u podne”, nekadašnja Ulica otvorenog srca, koja se na opštini Stari grad održava još od 1988, prerašće u znatno širu manifestaciju koja će okupiti Beograđane i na lokacijama u opštinama Barajevo, Zvezdara, Surčin, Palilula, Rakovica, Savski venac, Obrenovac, Novi Beograd, Mladenovac i Čukarica. Čitav događaj ima humanitaran karakter jer su sredstva koja će biti prikupljena namenjena najugroženijim žiteljima.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika, tradicionalno se do sada u Svetogorskoj okupljalo oko sto hiljada ljudi, a sada se očekuje duplo više posetilaca.

– Manifestacija je prerasla u jedan od brendova Beograda i zbog toga smo poželeli da se proširi na teritoriju čitavog grada. Ove godine akcija je održana u šest opština, u 2012. će biti u jedanaest, s nadom da će se ubuduće uključiti sve opštine. Manifestacija je humanitarnog karaktera jer će prikupljena sredstva biti namenjena najugroženijim građanima. Manifestacija će na svim lokacijama slično izgledati, te je planirano druženje sa Deda Mrazevima i animatorima, uz zabavan i muzički program – rekao je Šapić.

Na Starom gradu, u saradnji sa opštinom Vračar, manifestacija će biti održana u Svetogorskoj, a usmerena je na bebe tako da će sav prikupljen novac biti upućen nekoj ustanovi koja brine o deci. Na Zvezdari, na platou UK „Vuk Karadžić” od 12 do 14 časova nastupiće animatori, mađioničari, plesači i „Đura i mornari”, a opštinski funkcioneri obratiće se pesmom, ali na znakovnom jeziku, za koji su prethodno pohađali obuku. Na Čukarici manifestacija će se održati na dve bine u Požeškoj ulici, uz brojne izvođače i animatore, i to od 12 do 16.30 časova. Kupovinom crvenih, klovnovskih noseva po ceni od sto dinara, ali i drugih rukotvorina, ili donacijama, građani će pomoći onima kojima je pomoć najnužnija. U isto vreme za građane su pripremljena i zanimljiva dešavanja na platou ispred Doma kulture u Barajevu, kod nove Osnovne škole „Jovan Ristić” u Borči na Paliluli, kao i na uglu ulica Mihaila Petrovića i Kneza Višeslava u Rakovici. Od 12 do 15 časova dešavanja su planirana i na Trgu Zorana Đinđića, preko puta opštine Surčin, zatim ispred Muzeja „25. maj” na Savskom vencu, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu i ispred opštine Mladenovac. Opština Novi Beograd organizovaće akcije od 10 do 13 sati na četiri lokacije – Ulica Jurija Gagarina 221, Partizanske avijacije 25, Obrenovačka 2a u Ledinama i Bulevar Mihajla Pupina 167 (kod opštinske zgrade).

26.12.2011. u 19:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš