» Badnji dan na Zvezdari u duhu „otvorenog srca”

Badnji dan na Zvezdari u duhu „otvorenog srca”

Tradicionalna zvezdarska litija održaće se na Badnji dan, 6. januara, s početkom u 11 sati ispred Crkve Pokrova presvete Bogorodice u Kajmakčalanskoj 55. Predvođena sveštenstvom zvezdarskih crkava i predstavnicima opštine, litija će ići putem od crkve, preko Pop Stojanove ulice, Bulevarom kralja Aleksandra do trga ispred opštine Zvezdara.

Na trgu će se održati svečani obred, uz prisustvo sveštenstva i crkvenog hora, unošenje badnjaka i lomljenje česnice. Za posno posluženje je, kao i prethodnih godina, zadužena pekara „Trpković”, koja će obezbediti i česnicu sa dukatom, u znak zahvalnosti građanima Zvezdare koji tokom cele godine kupuju proizvode ove pekare sa dugom tradicijom. Građane očekuju i kuvano vino, rakija i čajevi.

Ove godine se obeležavanju Badnjeg dana pridružuju i radnje na Bulevaru kralja Aleksandra, na potezu do Pop Stojanove ulice, koje će, u prazničnom duhu darivanja, 6. januara pripremiti poklone i sniženja za posetioce od 11 do 15 sati.
U akciji nazvanoj „Bulevar otvorenog srca” butici, prodavnice, pekare, poslastičarnice, restorani, kafići, sa obe strane bulevara, obradovaće posetioce sa Zvezdare, ali i iz drugih delova grada brojnim povoljnostima.

04.01.2012. u 12:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš