» Školarci oduševljeni besplatnim zimskim programima

Školarci oduševljeni besplatnim zimskim programima

Učenici su se i tokom ovog zimskog raspusta u ogromnom broju odazvali besplatnim programima na Adi Ciganliji, koje je u saradnji sa tim javnim preduzećem pripremio Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Devetogošnji Aleksa, koga smo na najvećem otvorenom klizalištu u gradu zatekli u društvu svoga tate, kaže da je prve korake na ledu napravio upravo na popularnom izletištu.

– Prošlog zimskog raspusta sam se odvažio da stanem na klizaljke i shvatio da nije strašno. Posle nekoliko besplatnih časova potpuno sam se opustio i počeo da uživam na ledu. Ove godine sam nastavio tamo gde sam stao, uz nadu da ću uskoro moći da izvodim prave bravure na ledu – priča nam Aleksa.

Direktor JP „Ada Ciganlija” Zoran Gajić podseća da se već nekoliko godina intenzivno radi na povećanju atraktivnosti Ade i tokom zimskih meseci.

– Ovogodišnja zimska sezona na Adi počela je pre novogodišnjih praznika, kada smo otvorili najveće besplatno klizalište u gradu i za nešto više od deset dana zabeležili izuzetno veliki broj posetilica svih uzrasta. Posećenost od 40.000 ljudi za prethodne četiri godine jasno pokazuje da Beograđani zaista vole da dođu na Adu i zimi i uživaju u pogodnostima koje ovo godišnje doba nudi – istakao je Gajić za Beoinfo.

Kako je u toku zimski raspust, Gajić je dodao da se to preduzeće potrudilo da mališanima obezbedi sadržaje koji će ih odvojiti od televizora i kompjutera i motivisati ih da u prirodi kvalitetnije provedu slobodno vreme.

– Tradicionalno u ponudi imamo besplatnu školu standarnog i umetničkog klizanja, koja je učenicima na raspolaganju svakog dana od 10 sati tokom raspusta i vikendom po njegovom završetku. Đacima je, takođe, omogućena i besplatna obuka u skijanju na veštačkom simulatoru, kao i obuka u tenisu, za koje vlada veliko interesovanje – naveo je Gajić.

Kada je reč o „ski track”-u, koji se nalazi nedaleko od klizališta, Gajić je podsetio da se radi o jedinstvenom sistemu pokretne skijaške staze u našoj zemlji.

– Zbog veoma bezbednog i kontrolisanog načina obuke, odličan je za totalne početnike. Učenici beogradskih škola bili su u prilici da i tokom ovog raspusta besplatno nauče da skijaju – ukazao je direktor tog javnog preduzeća.

On je kazao da na sportskim terenima na Adi Ciganliji već nekoliko godina radi Teniska akademija pod rukovodstvom selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdana Obradovića.

Akademija organizuje rad sa decom školskog i predškolskog uzrasta od 5 do 10 godina, kao i takmičarski program za decu od 10 do 16 godina. Osim toga, akademija obuhvata i pripremu profesionalnih tenisera, organizovanje teniskih kampova, turnira za decu i rekreativni tenis. Kompleks „Ada Ciganlija” raspolaže sa pet otvorenih terena sa zemljanom podlogom, kao i halom u okviru koje se nalaze dva terena sa najsavremenijom tvrdom podlogom kakva se, inače, koristi na popularnom US open-u – precizirao je Gajić.

Prema njegovim rečima, JP „Ada Ciganlija” uvek se trudi da svoje posetioce iznenadi nekim novim sadržajem.

– Ukoliko nismo u mogućnosti da uvedemo novi program, nastojimo da postojeće programe prilagodimo svima i da jedan deo programa bude besplatan. Pošto je klizalište centralni sadržaj, predvideli smo brojne prateće programe koji će se održavati na njemu i oko njega. Kada padne sneg, organizovaćemo takmičenja u pravljenju Sneška Belića i grudvanju. Takođe, planiramo i žurke na ledu sa di-džejevima, nastupe bendova, kao i klizačka takmičenja, u kojima će novopečeni klizači pokazati svoje umeće. U svakom slučaju, možemo da obećamo dinamičnu i zanimljivu sezonu u kojoj će biti za svakoga ponešto – istakao je sagovornik Beoinfa i zaključio da manje aktivni posetioci uvek mogu da koriste pešačke staze pored jezera, koje u zimskom periodu imaju poseban šarm.

11.01.2012. u 15:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš