» Prezentacija idejnih rešenja za „Kuću ljudskih prava”

Prezentacija idejnih rešenja za „Kuću ljudskih prava”

U Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM) danas je održana prezentacija idejnih projekata prikupljenih na konkursu za adaptaciju prostora „Kuće ljudskih prava”. Predstavljeno je osam idejnih rešenja studenata Arhitektonskog, Šumarskog i Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Svi timovi studenata uzeli su u obzir dostupnost prostora osobama sa invaliditetom, usaglašenost sa standardima zaštite životne sredine, kao i činjenicu da „Kuća ljudskih prava” treba da bude javni prostor koji će koristiti veliki broj građana.

– Zaštita ljudskih prava je jedan od strateških prioriteta grada Beograda. Partnerstvo grada sa organizacijama koje će delovati u „Kući ljudskih prava” omogućiće jačanje zaštite ljudskih prava ne samo građana Beograda, već i Srbije, pogotovo ugroženim grupama. „Kuća ljudskih prava“ povezivaće različite organizacije i obezbeđivati prostor za istraživački rad, unapređenje zakonodavnog okvira, pružanje pravne pomoći i sprovođenje projekata organizacija civilnog društva u oblasti zaštite ljudskih prava i demokratije – rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Milan Antonijević, direktor JUKOM-a, pohvalio je rad studenata koji pretvaraju kancelarijski prostor u javni prostor sa jasnom vizijom da je zaštita ljudskih prava prioritet.

Prostor u kome će se nalaziti „Kuća ljudskih prava”, u ulici Kneza Miloša 4, dodeljen je na korišćenje Agenciji za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i Savezu udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije”.

11.01.2012. u 18:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš