» Žena poginula dok je prelazila prugu u Zemunu

Žena poginula dok je prelazila prugu u Zemunu

Na železničkoj stanici Zemun jutros je poginula starija žena kada ju je udario putnički voz dok je prelazila prugu na otvorenom delu, saopštilo je preduzeće "Železnice Srbije". Žena je poginula dok je prelazila prugu na mestu koje nije previđeno za prelazak preko pruge, navodi se u saopštenju.

Putnički voz, koji je saobraćao iz Beograda za Suboticu, pri ulasku u železničku stanicu Zemun, u 8.34 sati, na otvorenoj pruzi naleteo je na stariju žensku osobu.

Nakon uviđaja na terenu, konstatovano je da je žena koja je nastradala pokušala da pređe prugu na takozvanom divljem pešačkom prelazu, odnosno po utabanoj stazi preko pruge.

"Mašinovođa je primetio da neko pokušava da pređe preko pruge na njenom otvorenom delu i svirao je kako bi upozorio pešaka, ali se osoba nije uklonila sa pruge", navedeno je u saopštenju.

Komisija "Železnica Srbije" je utvrdila da je vidljvost bila dobra, a da se železnička kompozicija, u trenutku kada je pregazila ženu, kretala brzinom od 50 kilometara na sat, saopštilo je to preduzeće, napominjući da je maksimalno dopuštena brzina na tom delu pruge 80 kilometara na sat.

"Uz svo uvažavanje za tragediju koja se dogodila, `Železnice Srbije`, dakle, nisu odgovorne za ovu nesreću", saopštilo je to preduzeće, izrazivši porodici poginule žaljenje i saučešće.

U saopštenju se navodi da se na 150 metara pre mesta nesreće pruga može potpuno bezbedno preći na mestu gde je železnički tunel, kao i da je fizički nemoguće, niti ekonomski i tehnološki funkcionalno, ograditi celokupnu železničku infrastrukturu u cilju sprečavanja ovakvih nesreća.

"Zaustavni put železničke kompozicije je između 700 i 1.000 metara i čak i kada mađinovođa uoči osobe koje se nepropisno kreću po pruzi, nesreća teško može da se izbegne", dodaje se u saopštenju.

11.01.2012. u 23:00

izvor: studiob.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš