» „Trg otvorenog srca” : Milion dinara za „Bg bebi klub”

„Trg otvorenog srca” : Milion dinara za „Bg bebi klub”

Kupovinom novogodišnje šolje tokom manifestacije „Trg otvorenog srca” građani i gosti prestonice donirali su sredstva za „Bg bebi klub”. Na ovaj način do sada je prikupljeno milion dinara. Interesovanje za novogodišnju šolju bilo je izvan svakog očekivanja, tako da je do danas prodat celokupan tiraž od 6.300 komada, navodi se saopštenju Beogradske kulturne mreže.

Manifestacija je tokom prvog izdanja opravdala očekivanja, jer je Trg republike pretvoren u topao praznični kutak, sa prepoznatljivom božićnom i novogodišnjom atmosferom. Iz novogodišnjih šolja posetioci su mogli da popiju čaj, kuvano vino, kafu, toplu čokoladu, dok su atmosferu dodatno zagrevali mađioničari, dečji horovi, umetnici koji su pravili skulpture od leda i drugi zabavljači i animatori, podseća se u saopštenju.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo jer je Beograd, poput svetskih metropola, dobio humanitarnu manifestaciju vezanu za trgove, uz zahvalnost svima koji su kupili šolju i pomogli da srpska prestonica postane „Grad otvorenog srca”.

Grad Beograd je od 1. januara 2011. godine, pokrenuo projekat „Beogradski bebi klub” kao jednu od aktivnosti u okviru brige o deci i porodici. Zahvaljujući projektu, svaka beba rođena u glavnom gradu Srbije i njena mama dobijaju poklon paket u kome se nalazi sve što je bebi potrebno u prvim danima života. Na ovaj način, grad podržava porodice koje su dobile prinovu da lakše i bezbrižnije započnu najvažniju i najlepšu ulogu u životu.

Manifestaciju, koja traje do 20. januara, pomogle su kompanije „Maksi” i „Delta Generali”, navedeno je u saopštenju.

12.01.2012. u 19:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš