» Apel sugrađanima da čiste parking mesta u naseljima

Apel sugrađanima da čiste parking mesta u naseljima

Beograd put i dalje radi na ulicama i prvog i drugog prioriteta, prvi je očišćen i održava se zbog hladnog vremena i sprečavanja ponovnog zaleđivanja, a drugi je urađen više od 85 odsto, rekao je Slobodan Šolević, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

Beogradske elektrane su zbog nestanka struje imale dva ispada, u Mirijevu i Zemunu. Struja je u međuvremenu stigla, ali je u toplani u naselju „Sava Kovačević” u toku popravka kotla, a kvar bi trebalo da bude saniran do večeras. Broj kvarova, po informacijama iz EDB-a je smanjen, a potrošnja je u okviru zadovoljavajućih parametara.

– I dalje problem predstavljaju nepropisno parkirana vozila i još jednom apelujemo na vlasnike automobila da očiste parking mesta, jer su vozila parkirana na ulici velika smetnja kamionima „Beograd puta”, „Čistoće” i javnog prevoza. Ovaj problem naročito je prisutan u sporednim ulicama, gde kamioni „Gradske čistoće” ne mogu da priđu i odnesu smeće, pa radnici taj posao moraju da rade pešice, što bitno otežava i usporava posao radnicima ovog gradskog preduzeća – rekao je Šolević.

Hitna pomoć obavila je 250 intervencija, što je uobičajeni broj za ovu službu, „Vodovod” interveniše na 16 lokacija, kao i na čišćenju slivnika. „Gradsko stambeno” primilo je 250 poziva, a intervenisano je u 62 slučaja, najčešće zbog zamrznutih instalacija u zgradama.

Led na Savi je u fazi topljenja a „Beogradvode” će ledolomce premestiti na odleđivanje Zemunskog rukavca. Vatrogasno spasilačke jedinice intervenisale su na 102 lokacije, a Komunalna policija pomogla je sugrađanima u 140 situacije.

16.02.2012. u 17:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš