» Najsavremeniji skener za operacioni blok KBC „Zemun”

Najsavremeniji skener za operacioni blok KBC „Zemun”

Građani koji se leče u Kliničko-bolničkom centru „Zemun” moći će da obavljaju preglede najsavremenijim multislajsnim skenerom koji je od izuzetnog značaja u dijagnostici bolesti. Nabavkom najsavremenijeg skenera za operacioni blok ovog centra, grad Beograd izlazi u susret zahtevima i potrebama građana za kvalitetnijim i modernijim zdravstvenim uslugama.

Gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević ističe da nabavkom najsavremenijeg skenera za Kliničko-bolnički centar „Zemun” grad kontinuirano radi na poboljšanju opremljenosti zdravstvenih ustanova čiji je osnivač. On naglašava da se ovaj značajan pregled dopunjuje patohistološkim pregledom, koji postavlja definitivnu medicinsku dijagnozu.

– Ova metoda je takođe veoma značajna u ranom otkrivanju malignih bolesti, jer otkriva promenu i locira je u stadijumima u kojima se može započeti pravovremeno lečenje – ističe dr Zoran Blagojević.

Rekonstruisani operacioni blok sa pet operacionih sala u KBC „Zemun” otvoren je početkom godine, objekat je saniran i nabavljena je najsavremenija oprema, koja omogućava najkomplikovanije zahvate.

U okviru investicionih radova montirani su i novi dizel električni agregat i nova montažna trafo-stanica, sanirani su niskonaponska mreža i kotlarnica, a postavljen je i novi krov. U sastavu operacionog bloka svih pet sala kompletno je opremljeno operacionim stolovima za opštu hirurgiju, ginekologiju, urologiju, vaskularnu hirurgiju i endoskopiju, kolicima za pacijente, operacionim stubovima, aparatima za anesteziju sa pratećim monitorima i drugom neophodnom savremenom opremom, a nabavljena je i kompletna oprema za anesteziju i intenzivnu negu.

U KBC „Zemun” godišnje se obavi više od 7.000 hirurških intervencija.

21.02.2012. u 10:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš