» Uhapšeni kradljivci bakarnih predmeta sa FDU-a

Uhapšeni kradljivci bakarnih predmeta sa FDU-a

Beogradska policija uhapsila je šest osoba osumnjičenih za krađu bakarnih ploća sa krova Fakulteta dramskih umetnosti i nekoliko predškolskih ustanova u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako je navedeno, uhapšeni su Arif R. (24), Džemši D. (32), Jovan F. (27), Srđan S. (30), Marko Z. (19) i Davor B. (22). U saopštenju se dodaje da su zbog sumnje da su izvršili krivično delo prikrivanje uhapšeni i Arben B.(43) i Daut B. (30) kod kojih su nađene bakarne krovne ploče.

Ostale bakarne ploče policija je našla u magacinu čiji je vlasnik Milan G. (48), a koji je zakupilo preduzeće "Voć-ćem d.o.o" vlasništvo Vladimira Š. (42) i Batrića J. (45).

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela prikrivanje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su se osumnjičeni Arif R., Džemši D. i Jovan F. 6. marta u jutarnjim satima popeli na krov fakulteta, skinuli bakarne table sa krova, urolali ih, a zatim nakon skidanja sa krova ubacili u auto.

Bakarne table su prodali Dautu B. i Arbenu B. za 40.000 dinara, koji su dalje ovaj bakar prodali Milanu G. koji otkupljuje sekundarne sirovine i skladišti ih u magacinskom prostoru, a za potrebe vlasnika preduzeća Vladimira Š. i Batrića J, i to 500 dinara po kilogramu.

Dodaje se da su krivično delo teška krađa na štetu predškolskih ustanova, osumnjičeni Srđan S, Marko Z. i Davor B, izvršili su po istom scenariju.

Bakarne krovne ploče su prodali Dautu B. i Arbenu B. po ceni od 230 dinara po kilogramu, a oni dalje Milanu G. za 500 dinara po kilogramu.

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Đilas: Revnosnije i strožije prema kradljivcima bakarnih kablova

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poslao je pisma predsednici Prvog osnovnog suda u Beogradu, kao i Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, tražeći od ovih institucija da budu revnosniji i stroži kada su u pitanju kradljivci bakarnih kablova.

Razlog je i što je nedavno posle samo nekoliko sati oslobodjena nedavno uhapsena grupa koja je ukrala više od 200 kilograma kablova, kao i vlasnik otpada koji ih je otkupio, sa obrazloženjem da nije reč o velikoj materijalnoj šteti.

On piše da ovakav postupak nadležnih predstavlja direktno ohrabrenje za sve koji se bave ovakvim kriminalnim aktivnostima, kao i da kada lopovi shvate da se nikada neće zadržavati u zatvoru, nastaviće da se bave ovom vrstom kriminala.

Đilas u pismu navodi da je posledica krađe bakarnih kablova i ta što Beograđani danima nemaju mogućnost da telefoniraju, a nije zanemarljiva ni materijalna šteta. Zato od Vas očekujem da u obzir uzmete i činjenicu da se na ovaj način ozbiljno ugrožava bezbednost Beograđana.

Takođe, prekidom veza fiksnih telefona građani koji nemaju mobilni telefon, a takvih je najviše među najstarijim Beograđanima, ostaju bez mogućnosti da u slučaju potrebe pozovu Hitnu pomoć, što za njihov život može imati katastrofalne posledice, piše Đilas.

10.03.2012. u 16:00

izvor: studiob.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš