» Koalicija oko DS-a pobedila u 15 gradskih opština

Koalicija oko DS-a pobedila u 15 gradskih opština

Na osnovu preliminarnih rezultata opštinskih izbornih komisija može se reći da je koalicija okupljena oko Demokratske stranke osvojila najveći broj mandata u 15 gradskih opština u kojima su juče birani odbornici za lokalne parlamente. Demokratska stranka, prema rezultatima opštinskih izbornih komisija, dobila je najviše odborničkih mesta i u opštinama Stari grad, Vračar, Zvezdara i Čukarica.

U opštini Stari grad najviše odborničkih mesta - 27 osvojila je izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolji Stari grad", dok je druga Srpska napredna stranka sa devet mandata. Treće mesto u toj opštini, prema rezultatima izborne komisije Stari grad, dele Demokratska stranka Srbije sa osam odborničkih mesta za koje je podršku dalo 3.970 građana i "Preokret" koji je podržalo 3.692 birača. SPS je u Starom gradu dobio četiri odbornička mesta.

Prema preliminarnim rezultatima opštinske izborne komisije na Zvezdari najviše odborničkih mesta - 23, u toj opštini je osvojila lista "Dragan Đilas - Izbor za bolju Zvezdaru". Na drugom mestu je lista "Pokrenimo Zvezdaru - Tomislav Nikolić" koja je osvojila 13 mandata, a na trećem "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" sa pet odborničkih mesta. Lista "Čedomir Jovanović - Preokret" je dobila četiri odbornička mesta u opštini Zvezdara, isto kao i Demokratska stranka Srbije.

U opštini Čukarica najviše mandata - 17, dobila je izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolju Čukaricu", a na drugom mestu je lista Srpske napredne stranke sa 14 odborničkih mesta. Demokratska stranka Srbije na Čukarici će imati šest odborničkih mesta, SPS-PUPS-JS pet, a lista "Čedomir Jovanović - Preokret" tri.

Prema rezultatima izborne komisije opštine Vračar, najviše glasova ima izborna lista "Dragan Đilas - Izbor za bolji Vračar" koja je osvojila 25 odborničkih mesta. Lista "Pokrenimo Vračar - Tomislav Nikolić" dobila je sedam odbornika, Demokratska stranka Srbije pet, "Preokret" i SPS-PUPS-JS po četiri.

07.05.2012. u 22:00

izvor: studiob.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš