» Sportski teren, igralište i teretana na otvorenom

Sportski teren, igralište i teretana na otvorenom

Umesto postojećih, starih, dotrajalih rekvizita, kao i onih van funkcije, žitelji novobeogradskog Bloka 11b dobiće potpuno nove sadržaje. Na površini koja zauzima skoro 30 ari, radnici „Zelenila” započeli su rekonstrukciju sportskog terena i dečjeg igrališta između zgrada od broja 41 do 53 i od 55 do 71.

Sportski teren od asfalta površine 532 kvadratna metra predviđen je za mali fudbal i za basket sa jednom koš konstrukcijom. Predviđeno je da oko terena bude žičana ograda visine četiri metra. Dečje igralište, površine 224 kvadratna metra, biće pokriveno specijalno izlivenom gumom i na njemu će se nalaziti veliki broj dečjih rekvizita, izgrađenih u radionici „Zelenila”: dve duple klackalice, pet duplih ljuljaški, kružna penjalica i jedan specijalni rekvizit. Igralište će biti ograđeno metalnom ogradom visine 1,2 metra.

Na jednom delu staze koja povezuje sportski teren i dečje igralište biće postavljena dva stola sa po dve šahovske table. Ova i još šest prilaznih staza (480 metara kvadratnih) uradiće se od betonskih ploča sive i bele boje sa manjim mozaicima na pojedinim potezima. Od postojećih stepenišnih silaza dva se obnavljaju, a ostala ukidaju. Novinu predstavlja i manji prostor (46 kvadratnih metara) smešten u produžetku igrališta, za vežbanje na otvorenom, zapravo teretana sa pet rekvizita. I ispod njih predviđena je gumena podloga kao zaštita.

Duž svih staza, kao i oko terena, igrališta i teretane postaviće se trideset klupa bez naslona i petnaest klupa sa naslonom, kao i pet betonskih đubrijera. Biće zasađeno i žbunje.

09.07.2012. u 16:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš