» Zahtev za korekciju cene grejanja

Zahtev za korekciju cene grejanja

Upravni odbor Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane” na današnjoj sednici zatražio je od osnivača preduzeća – Skupštine grada Beograda korekciju cene isporučene toplotne energije od 1. februara 2013. godine, kao posledicu poskupljenja prirodnog gasa za toplane za 10 procenata.

Svojom današnjom odlukom, kako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća, Upravni odbor „Beogradskih elektrana” uputio je zahtev za minimalno moguću korekciju cene toplotne energije, i to za korisnike iz kategorije pravnih lica za tri procenta, za korisnike iz kategorije domaćinstva za pet procenata i za pripremu potrošne tople vode za 5,5 procenata.

Kako saopštavaju iz JKP „Beogradske elektrane”, s obzirom na činjenicu da u procesu proizvodnje toplotne energije ovo javno preduzeće sada troši više od 80 odsto prirodnog gasa i da su najveći pojedinačni potrošač ovog energenta u Srbiji u grejnoj sezoni, svako poskupljenje energenata značajno opterećuje poslovanje preduzeća. Zbog toga su „Beogradske elektrane”, to jest Upravni odbor preduzeća, u saradnji sa osnivačem – Skupštinom grada Beograda – pronašle mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne prenese u punoj meri na cenu toplotne energije korisnicima.

Naime, imajući u vidu težak materijalni položaj većine Beograđana korisnika sistema daljinskog grejanja, predlog Upravnog odbora je adekvatan način za pokrivanje uvećanih troškova poslovanja „Beogradskih elektrana”, koji podrazumeva da se teret poskupljenja prirodnog gasa podeli minimalnom korekcijom cene toplotne energije i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća preko smanjenja troškova na koje „Beogradske elektrane” mogu da utiču.

15.01.2013. u 20:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš