» Takmičenje u pripremanju riblje čorbe na „Fish fest”-u

Takmičenje u pripremanju riblje čorbe na „Fish fest”-u

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković otvorili su danas takmičenje u pripremanju riblje čorbe na „Fish fest” – u, koji se po deseti put održava kod „Kule Nebojša”.

Petronijević je istakao da Sava i Dunav predstavljaju dvorište srpske prestonice, a festival „Fish fest” doprinosi povećanju svesti o njihovom očuvanju kod stanovnika prestonice, vlasnika brodova i splavova i, pre svih mladih ljudi, dodavši da su reke naše ogledalo. On je poželeo učesnicima takmičenja sreću u današnjem takmičenju, i da pobedi najbolji.

Sekretar za privredu je ukazao da festival poseti veliki broj građana prestonice, ali i gostiju iz zemalja regiona, kao i da će se Sekretarijat truditi da uvede inovacije i dodatno poboljša ovaj festival. Takođe da ovakvih manifestacija u Beogradu treba što više, jer doprinose promociji našeg glavnog grada i povećanju domaćih i stranih turista.

Predsednica Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Srbije Milada Lazić je dodala da zajedno sa Srpskim spasilačkim timom, potpomognuti prijateljima iz Zrenjanina, Valjeva i Šapca, učestvuju na takmičenju u pripremanju riblje čorbe, i da se nada dobrom rezultatu.

Dragan Čerinović, predstavnik Centra za preventivnu medicinu i hrono ishranu „Dr Gifing” kaže za Beoinfo da nema specijalnog recepta u pripremanju riblje čorbe, osim što je spremaju bez ulja, brašna i zaprške, što im je jedne godine donelo drugo mesto na takmičenju.

Takmičenje se održava uz podšku Sekretarijata za privredu Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda i Turistčke organizacije Srbije.

03.09.2016. u 15:00

izvor: beograd.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd
 Bginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac SokoBanja Vrnjačka Banja smeštaj Niš